More than sensors+automation
Search

Történelem

1948

Moritz Juchheim
Az 1910-ben Ilmenauban (Thüringia) született Moritz Kurt Juchhheim Fuldában megalapítja az M.K.JUCHHEIM – ismertté vált néven JUMO - céget, és megkezdi az üveghőmérők gyártását.
Filozófiája kezdettől fogva nagyértékű és precíz műszerek gyártása a legjobb szerviz háttérrel.

1950 - 1959

A hőmérő- és az elektromechanikus termosztát gyártás fejlesztése, országos forgalmazó hálózat kiépítése.

1960 - 1969

Elektronikus mérő-, szabályozó műszerek és hőmérsékletérzékelők gyártása. Lerakatok alapítása Németországban, leányvállalatok létrehozása külföldön.

1965: Peter Juchheim urat, a cégalapító fiát, a vállalkozás ügyvezetői közé választják.

1970 - 1979

Az elektronikus műszerek folyamatos fejlesztése, piaci terjeszkedés.

1980 - 1989

Vékonyréteg technológia megjelenése az ellenálláshőmérő gyártásban. A termékskála kibővítése elektrokémiai mérőeszközökkel.

1985

 bjuchheim_s
A legidősebb testvér, Peter Juchheim halála után Bernhard Juchheim (született 1949 december 24-én) veszi át a cég vezetését.

1990

Dinamikus fejlődés: hightech műszerek, folyamatirányító rendszerek, SMART távadók, busz technológia, megjelenítő szoftverek színre lépése.

1996

Moritz Kurt Juchheim a november 2-án bekövetkezett haláláig aktív tagja a cégvezetésnek.

2002

manufacturing_building_DE_FD_plant3
Az új, 4680 m2 alapterületű gyártócsarnok és iroda felépítése a hőmérsékletérzékelő gyártáshoz. A csarnokot augusztus 3-án adták át az Eisweiher Ipari parkban.

2003

A nemzetközi szinten elfogadott JUMO márkanevet felvette az anyacég, így június óta az M. K. JUCHHEIM GmbH & Co nevet a JUMO GmbH & Co. KG névre változtatta.

mjuchheim_s
Michael Juchheim – apja, Benhard Juchheim mellett – egyedül is képviselheti cégvezetőként a céget.

2005

A logisztikai központ üzembe helyezése: új készáru raktár, csomagolás és csomagirányítás.

A gyors és pontos szállítást szolgálja az automatizált raktár, vonalkódolvasó szállító berendezés és új kiszolgáló rámpa.

Az adatkezelést nagy rendelkezésreállású informatikai központ teszi biztonságossá.

2006

Az év elején megalakul a magyarországi bejegyzésű JUMO Hungária Mérés- és Szabályozástechnika Kft.

 

USA_building
Amerikai leányválláslatunk, a JUMO Process Control Inc. új épületet avat fel a Canastota Ipari Parkban. Ezzel bővül a saját érzékelőgyártás területe az USA-ban.

CH_building
Közvetlen ezután a svájci Stäfa-ban egy új épületben talált közös fedélre a gyártás és az adminisztráció.

2007

straßenschild

Az alapító cégtulajdonos iránti hálából a céghez vezető utat a város Moritz Juchheim utcára nevezte át.

A rádiós átviteli technika bevezetésével egy új terület nyílt meg a hőmérsékletmérésben. A nehezen hozzáférhető helyeken drága kábelezés mellőzésével is lehetségessé vált a jelátvitel.

2008

jumo_spain
Május elején Madridban a JUMO Control S.A. leányvállalat új irodáját avatták fel. A beruházás alatt figyelembe vették a területek és munkahelyek munkafolyamatokhoz való legjobb igazításának igényeit és azok e szerint lettek kialakítva.

2011

A JUMO megkapta a „Vámügyi Egyszerûsítések/Biztonság” (AEO-F) AEO-igazolást és ezzel különösen megbízható, becsületes szállítónak minõsül a nemzetközi áruforgalom lebonyolításában. Az AEO-F tanúsítvány a legmagasabb nemzetközileg elismert minõségi védjegy, amit a Vámhatóság adhat.

A JUMO DKD laboratóriuma (Német Kalibrálási Szolgáltatások) elnyerte az új Német Akkreditáló Testület tanúsítását.
A konszern konszolidált árbevétele elõször lépte túl a 200 millió eurós szintet.

2012

Fuldában megnyitottuk az újjonnan épített áruátvétel-logisztikai központot.

A JUMO cégcsoport több mint 2.000 munkatársat alkalmaz.

2013

A JUMO sikeres eredménnyel zárta a „Hatóságilag elismert és ismert légifuvarozás feladója“ címû tanúsítási vizsgát.

Novemberben a JUMO a fuldai székhely további fejlesztése mellett dönt, és ehhez megszerez egy 100.000 négyzetméter alapterületû telket.Ezen a helyen, ahol a következõ években egy komplett új gyár kerül létesítésre, szenzorokat gyártanak.

2014-2017

2014: A JUMO elõször szerepel a FOCUS magazin hivatalos közleményében, mint Németország legjobb munkaadója.

A JUMO cégcsoportot a többéves átlagon felüli növekedésért és a megoldás orientált üzleti modellért a „2014 üzleti év növekedési bajnoka“ címmel tüntetik ki.

JUMO cégcsoportot kitüntetik a hannoveri vásáron való 65-ik részvételéért.

Az új, kétéves szakképzés, mely a „fémipar szakembere“ címet viseli, elsõsorban a középiskolások részére kínál munkalehetõséget a JUMO-nál.

A Munich Strategy Group (MSG) tanulmánya alapján a JUMO cégcsoport a 100 legsikeresebb német középvállalkozás közé tartozik. Az MSG 3.300 olyan középvállalkozás teljesítmény- és stratégiai adatait vizsgálta, melyek 15 és 400 millió közötti árbevétellel rendelkeztek.

2015: A hesseni tartomány által rendezett vállakozók kongresszusán a JUMO a „Hessen 2015 bajnoka“ címet kapta a „világvezető“ kategóriában a hőmennyiségmérésre használt hőérzékelő szondáiért.

A neves „középosztály nagy díja“ odaítélésében a JUMO, mint döntős résztvevő kitüntetést kapott.

A JUMO másodszor is bekerült a FOCUS magazin  „Németország legjobb munkaadói“ hivatalos közleményébe.

A Munich Strategy Group (MSG) által közzétett legsikeresebb német középvállalkozások körében a JUMO a 60-ik helyről a 21-ik helyre rangsorolta magát, ezáltal az év feltörekvői közé tartozik.

A JUMO sikeres üzemi egészségügyi managementjét kitüntetéssel ismerte el a Techniker Krankenkasse (Mérnöki Betegbiztosítási Pénztár).

2016: A Troisdorfban található PGT Thermprozesstechnik GmbH átvétele, mely a 25. JUMO-leányvállalat. Ez a vállalkozás innovatív műanyag hőmérsékletérzékelők gyártására specializálodott és hosszú évek óta a JUMO rendszerpartnere.

A FOCUS gazdasági magazin a "Deutschlandtest" szervezettel együttműködve megítéli a "Top karrier esélyek" díjat. Ennek odaítélése során a vezetési kultúrát, a fenntarthatóságot és 2000, az alkalmazottakat leginkább támogató vállalkozás arculatát vizsgálják. Jumo 2016-ban a méréstechnika szakágban a második helyet szerezte meg.

A "Wirtschaftswoche" magazin a Müncheni Vállalkozási Tanácsadó Stratégiai Csoporttal (MSG) együttműködve évente 3500 német középvállalat innovációképességét vizsgálja. 2016-ban a JUMO az általános rangsorolásban az előkelő 25. helyen végzett.

A St.galleni HBM Vállalkozási Egyetem 2016-ban bocsátotta ki első alkalommal a DACH régióra (Németország, Ausztria, Svájc) vonatkozó világpiaci szinten vezető vállalatokat mérő indexét. A JUMO az ipari hőmérsékletérzékelők hőmennyiségmérőivel, mint "2017 vezető világpiaci bajnoka" szerepelt.

2017: 2017-ben a JUMO-t egy "Német Márka Díjjal" tűntetik ki. Ez a díj egy sikeres védjegy, melyet a konzisztens márkamenedzsmentért és a fenntartható marketing kommunikációért ítélnek meg.

 JUMO megkapja a "Középvállalkozások nagy díját". Az 1995 óta létező legfontosabb német üzleti díjat, melyet az Oskar-Patzelt Alapítvány ítél oda méltatva a középvállalkozásokat kiváló teljesítményükért.