Szakértelem és erősségek

Az üveg hőmérőtől az Ipar 4.0-ig

Kezdetekben a Jumo a hőmérsékleti mérési technológiára koncentrált. Manapság a Fuldában alapított családi vállalkozás a világpiac vezető gyártója a különösen nagy pontosságot igénylő hőmennyiségmérőkhöz szükséges különféle hőmérséklet-érzékelők területén. Továbbá a világ élvonalában van az innovatív termékek és csúcstechnológiákkat kiszolgáló mérési, szabályozási és automatizálási technológiák területén. JUMO a kezdetektől fogva mindig fejlődésben volt, és mindig elkötelezett az innováció mellett, anélkül, hogy elhanyagolta volna a 75 éves sikertörténet alapját képező hagyományokat. A gyökerek döntő hatással vannak mind a mai napig a vállalati kultúrára.


Az olyan kifejezések, mint a kötelesség és a szorgalom, a hitelesség és a bizalom, nem üres szavak, hanem a mindennapjaink részei.
Az ügyfelek szerte a világon a JUMO és termékei által nyújtott minőségre és megbízhatóságra támaszkodnak.

Conversation situation

A gyáregységek és az értékesítés kéz a kézben dolgozik a siker érdekében.

Hands with JUMO screw-in resistance thermometers

A közös erőfeszítések eredménye a legjobb megoldás a mérési és ellenőrzési feladathoz.

Teljes mérési lánc egyetlen forrásból – személyre szabva

A termékek magas minősége a nagymálységű gyártási vertikumból fakad. Szinte minden szükséges termékelemet házon belül gyártunk. Ugyanakkor a JUMO nagyon mértékű rugalmassággal tud alkalmazkodni az ügyfelek kívánságaihoz. Ezeket egyénileg kezeljük, ha a széles termékkínálatban nem találunk megfelelő megoldást. Az ügyfelekkel való szoros kapcsolattartás azt jelenti, hogy a portfólió folyamatosan bővül további megoldásokkal a legkülönfélébb iparágak számára. Ez nem csak az üzemen belüli egyes eszközökre vonatkozik. A JUMO alkatrészszállítóból rendszerszolgáltatóvá fejlődött, lehetővé téve, hogy egyetlen kézből biztosítsa a teljes mérési láncot.

A nagyfokú rugalmassághoz nagyfokú innovációs erő is szükséges, ami abban is megmutatkozik, hogy a JUMO dolgozóinak 8%-a vesz részt a fejlesztésben. Az 54%-os exportarány bizonyítja, hogy a Fulda mérési, szabályozási és automatizálási technológiája világszerte népszerű.

A JUMO-nál nincs olyan, hogy „eladva és elfelejtve”. Támogatjuk ügyfeleinket a termék teljes életciklusa során.

Támogatás a termék teljes életciklusa alatt

A JUMO „több, mint érzékelők+automatika”. Ez a „több” megmutatkozik mind a széles termékskálban és annak rugalmasságában, mind pedig az ügyfelek számára az alkalmazásokhoz nyújtott egyéni támogatásban. A széles körben elterjedt "elad és elfelejt" gondolkodással szemben JUMO a termék teljes életciklusa során végigkíséri ügyfeleit a fejlesztéstől a továbbmenő szolgáltatásokig. Ezen túlmenően JUMO szoros és hosszú távú partnerségben törekszik ügyfeleivel a konkrét megoldások kidolgozásában és megvalósításában.

A JUMO a bizalomra, a megbízhatóságra, a fenntarthatóságra, a lojalitásra és a tiszteletre összpontosít az ügyfelekkel, beszállítókkal és alkalmazottakkal folytatott interakciói során. Ez az alapja a hosszú távú, szilárd növekedésnek, amely messze meghaladja a rövid távú értékesítési és bevételi célokat. Ez az oka annak, hogy a JUMO nem követ minden trendet, hanem gondos elemzés és értékelés alapján dönt a jövőbeli lehetőségekről. Az ilyen döntések eredménye a csúcstechnológiai szektorra, valamint a jövőbeli iparágakra, például az energiaiparra, a környezetvédelemre és az automatizálásra való összpontosítás.

Az alapos szakmai gyakorlat képesé teszi a fiatal munkavállalókat arra, hogy a jövőben is folytassák a technológiai innovációk fejlesztését.

A gyakornoki képzés, mint a siker alapja

A minőség és a megbízhatóság, valamint a rugalmasság és a fejlesztés nagy szakértelmet igényel. A JUMO megbízható működését és terjeszkedését az alkalmazottak magas szintű lojalitása és a kiváló szakmai gyakorlata biztosítja. 1400 alkalmazottjával a Fulda régióban a vállalat a régió egyik legnagyobb munkaadója. Büszkék vagyunk a hosszú munkaidőre és a 7,7%-os tanulószerződéses kvótára, ami jóval meghaladja az 5%-os iparági átlagot.

Emellett JUMO évtizedek óta szoros együttműködést ápol a Fuldai Alkalmazott Tudományok Egyetemével, és aktívan hozzájárult a Villamosmérnöki Tanszék létrehozásához. A JUMO emellett rendszeresen kínál szakmai gyakorlatokat, valamint lehetőséget a szakdolgozat megírására alap- vagy mesterképzéshez, ami gyakran állandó munkaviszonyhoz vezet. Ez új lehetőségeket teremt a szakemberek, a régió és a saját innovációs képessége számára.

Folytatódik a fejlesztés

JUMO mélyen gyökerezik a régióban, Fuldában működő kutatási és fejlesztési helyszínével, és az egész világon otthonosan mozog közel 2500 alkalmazottjával. A széles termékpaletta magas fokú védelmet nyújt az iparági válságokkal szemben. Az eredmény a biztonságérzet és a további fejlődés lehetősége. Organikus növekedésen alapszik, amely a családi vállalkozásban bevált. Miután a JUMO 1952-ről 1970-re megtízszerezte a létszámát (100-ról 1000-re), 1971-ben megalapították az első leányvállalatot Belgiumban. Ezt követően a JUMO akvizíciók nélkül terjeszkedett.


A JUMO azt tapasztalja, hogy felvásárlások nélkül is egészséges növekedést érhet el, különösen az olyan növekvő piacokon, mint India és Dél-Amerika.

A további nemzetközivé válás India és Dél-Amerika piacaira irányul, ahol a JUMO nagy lehetőségeket lát. Tovább bővül a nemzetközi termelési hálózat is, a Romániában és Kínában kialakított gyártóközpontokkal. A Fulda régió high-tech és fejlesztési központtá válik, amely olyan új iparágakra koncentrál, mint a víz és szennyvíz.