3 Megoldások
A hús és kolbász feldolgozásának vagy előállításának során a hűtési folyamat pontos betartása rendkívül fontos. Ennek érdekében a hűtőkamrák használata kiemelkedő jelentőségű. A folyamatos hőmérsékletmérés mellett dokumentálásuk is elengedhetetlen és pontos előrírás szerint kell végrehajtani.
2 Megoldások
A hentesüzletekben általában tiszta főző- és füstölőkamrákat használnak. A nagy ipari vállalatoknál a két rendszert gyakran kombinálják, úgynevezett folyamatos vagy félfolyamatos rendszerekben. Ezekben elengedhetetlen a rendkívül pontos hőmérsékletmérés és -szabályozás, hiszen ez határozza meg a végtermék minőségét.
2 Megoldások
A húst és a kolbászt füstölőkamrákban füstölik ízesítés és tartósítás céljából. Ahhoz, hogy az eltarthatóságról konkrétan tudjunk nyilatkozni, a füstölési folyamatot pontosan és reprodukálhatóan kell végrehajtani. Ehhez a folyamat során pontosan mérni, ellenőrizni és dokumentálni kell a hőmérsékletet.