Ivóvíz előkészítés

A hajókon az ivóvizet tengervízből nyerik, és fordított ozmózissal sótalanítják: a tengervizet nagy nyomás alatt egy féligáteresztő membránon keresztül préselik át. Ez szűrőként működik, és csak bizonyos ionokat és molekulákat enged át rajta. Ezért kell a nyomást, a vezetőképességet és az általános vízminőséget figyelni, amikor sós vízből állítanak elő ivóvizet.

Process data
Pressure 60 to 80 bar
pH value 6.5 - 9.5
Free chlorine max. 0.3 mg/l
Conductivity max. 2500 µS/cm at 20 °C

Eszközeink az ivóvíz előkészítéshez

Tiszta ivóvíz a fedélzeten

Megbízható mérési és szabályozási technológia az ivóvízkezeléshez

A hajókon az ivóvizet tengervízből nyerik, majd fordított ozmózissal sótalanítják és tisztítják. A JUMO megbízható mérési és szabályozási technológiával segíti ennek a folyamatnak a monitorozását és vezérlését. A JUMO biztosítja a teljes rendszert a fordított ozmózis előtti nyomásfigyeléstől a sótalanításon át a tisztításig és fertőtlenítésig.